Weerstation  Huizen

Het weer in Huizen

Main Street Shop.  (Disneyland)

Mijn kleindochter (eigenlijk de hele familie) is helemaal gek van Disney. In de voorbije jaren zijn we met zijn alle al 5 keer in Disneyland Paris geweest. Voor de sinterklaas surprise heb ik één van de winkeltjes in het klein nagebouwd. Er zijn wel wat kleine veranderingen aangebracht omdat het kado er ook in moest passen. 

Het origineel ziet er zo uit:

front gevel-1
front gevel-1


Bijna alle onderdelen zijn, nadat ik ze getekend heb in een 3D CAD tekenprogramma uitgesneden op mijn lasercutter van BEMO.

Hieronder staan een paar foto's van het bouwproject. De basis panelen zijn gemaakt van 3 mm multiplex. Alle gevel en dak elementen zijn van 1 mm MDF gemaakt. De raamornamenten zijn deels met de 3D printen en deels van 1 mm MDF gemaakt.

Om met de Lasercutter toch 3D elementen te kunnen maken heb ik gebruik gemaakt van de laagjes techniek. Elk laagje bestaat uit een 1mm MDF element die allemaal met een 3D CAD programma zijn getekend. Elk laagje is net weer wat anders en nadat ze op elkaar zijn gelijmd ontstaat er een 3D object. Hieronder staat een voorbeeld van de ramen aan de voorgevel zoals ze in het 3D CAD programma zijn getekend.


Balkon_ramen


De foto's tijdens de bouw.

Nadat het hele model in elkaar gezet is heb ik in eerste instantie alles in de grijze primer gezet. Daarna heb ik alle kleuren aangebracht. Achter de ramen op de bovenverdieping heb ik grijs doorschijnend papier geplakt. Achter de etalage ramen ben ik fotootjes van etalages die op internet staan geplakt. De reclame borden zijn met de 3D printer gemaakt, de letters zijn met de lasercutter uitgesneden. De hekwerkjes op het dak zijn ook weer met de 3D printer gemaakt.
E-mailen
Map
Info